Egy kedves olvasóm írta, hogy végre nem találtam el az elődöntősöket (jó négyből csak egyet), ami két gondolatot vetett fel. Egyrészt eltalálni az esélyeseket nem nehéz. Valljuk be, mindössze Spanyolország kiesése és Costa Rica csoportgyőzelme tartozott a meglepetések közé. Másrészt azért nem tippeltem a nyilvánvaló győztesekre, mert a ragyogó csoportmeccseket a nyolcaddöntőktől kimondottan unalmas foci váltotta fel (kivéve: USA – Belgium). Megjött a tét, mindenki cidrizik: emiatt a nyolcad- és a negyeddöntőkben sem történt meglepetés – hacsak az argentin védelem feltámadását nem soroljuk ide a meglepően indiszponált belgák ellen, ami így már nem is akkora siker, ugye?

 

Egy szó mint száz: tippjeimmel a rettenetes és nagybetűs UNALOM ellen küzdöttem, remélve, hogy csak-csak akad valami, ami kibillenti ezt a szörnyen taktikus focigyilkoló szenvedést, amit az eljövendő győztes és esélyes riválisai produkáltak. És talán először életemben ÖRÜLTEM, HOGY NEM LÁTTAM a délutáni (német – francia és argentin – belga) negyeddöntőket. A brazilok második félidei játékgyilkolásán elaludtam és csak a hollandok próbálkozása volt riporterileg elég hangos, hogy mégse az édes álmokat válasszam. Borzasztó!

 

Nem is szaporítom a szót. Ha létezik fociisten, valahogy a – szerintem – legesélytelenebb hollandok nyerik a vébét és biztosan nem lesz dél-amerikai döntő. Ugyanakkor a braziloknak bejöhet az, ami 98-ban a franciáknak és nyerhetnek. Az argentinoknál már feltámadt a védelem és Higuain, lehet, még arra is képesek, hogy Messi közreműködése nélkül (minő szentségtörés!!!) szerezzenek egy gólt.

 

Íme a tippek:

Németország – Brazília

Két zavaró érzésem van.

Egyrészt mindkét csapat kavarhat a felállással. A németek vajon az első négy meccsen látott labdabirtoklós összeállításban kezdenek vagy inkább a franciák ellen látott hagyományosan németesebb, fizikailag kitűnő, harcos kezdőcsapattal? Másrészt Neymar és a – szerintem – fontosabb láncszem: T. Silva csapatkapitány kiválása után Scolari Neymart igyekszik pótolni vagy a középpályát teszi harcossá egy Paulinho, Fernandinho, Luis Gustavo védekezőbb hármassal, bízva a talált gólban?

Másrészt most, hogy a két hiányzó miatt mindenki esélytelennek tartja a brazilokat, mennyire szabadulnak fel? A németeknél mindig úgy érzem, annyit adnak ki magukból, amennyit éppen kell. Félreértés ne essék: négy éve ugyanezt éreztem a tiki-takázó spanyoloknál. Nekik bejött!

Verdikt: egy góllal nyernek a németek.

 

Argentína – Hollandia

rossi.jpgTiszteletre méltó, ahogyan Louis van Gaal minden rendelkezésére álló információt jó döntésekkel, pozitív eredménnyel tud felhasználni. Ha van Persie fel tud nőni Robben mellé, akkor akár a spanyolok elleni második félidőhöz hasonló tarolást is láthatunk. Ó, mennyire szeretném! Másrészt eddig minden csapattól extra erőfeszítést követelt Messi megfékezése, aminek a támadások látták kárát. A hollandoknál viszont más a helyzet, hiszen egy jó Robben ugyanolyan hosszú napra késztetheti az argentin védelmet, mint Messi az övékét. És vajon melyik védelem rugdossa majd fel folyamatosan a másik csapat sztárját, mint a brazilok tették James Rodriguez esetében?

De kérdés az is, hogy a belgák ellen az argentin védelem javult fel nagyon vagy a belgák voltak igen-igen gyatrák? Argentin szempontból mindenesetre bíztató, hogy nem csak a védelem, hanem Higuain is képes életjeleket mutatni. Lesz-e vajon belőle Paolo Rossi (aki a 82-es vébé utolsó három meccsén hatszor talált be)? :-)

Verdikt: bár élvezném a holland győzelmet, mégis: 1-0 Messiéknek (Higuain szerencsés góljával).

A bejegyzés trackback címe:

https://takacskrisztianir.blog.hu/api/trackback/id/tr836483593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása