Mindenkin jelentkeztek már az elvonási tünetek?? :-)

 

Előrebocsátom: sosem fordult még elő, hogy a nyolcak közé a nyolc csoportgyőztes került volna. Tán emiatt e „nyolcak” az összes variációban elődöntősök lehetnek. Az enyém ez:

 

Franciaország – Németország

Ha az előző meccsen a németek visszavágtak az Algériától elszenvedett 1982-es vereségért, akkor most a franciák vágnak vissza nekik a legendás, büntetőkkel elbukott '82-es 3-3-ért és Battiston-ért vagy a '86-os 0-2-ért. Nem mondom, hogy sallangmentesen nyertek eddig a franciák, de mindenképpen összeszedettebbek és jobb formában vannak, mint a „szerkezeti válságban” (ugyanaz a fajta, amit Guardiola színre lépése okozott a Bayernnél!) játszó németek. Érthetetlen, hogy miért nem lehet a világ egyik legjobb jobbhátvédjét, Lahmot, hátvédként szerepeltetni vagy kitenni a lukas baloldalra szélső hátvédnek! A középpálya lehetne Khedira, Kroos, Schweini, előttük Özil, Schürrle és Müller. Viszont a kaputól távol meghúzott védővonaluk lehet a vesztük a gyors francia ellentámadások során. Ezzel már az algériaiak is a frászt hozták rájuk...

A franciák egyik nagy előnye, hogy – bár kevesebb a kapitányi tapasztalata – Didier Deschamp sokkal határozottabb döntéseket hoz, mint Löw. Tisztában van az ideális összeállítással és a szerkezettel. Nincsenek szélsőhátvéd gondjai. Ismeri a játékosai képességeit. Tudja váltogatni a kétcenteres, illetve szélsőjátékot (a németek ellen utóbbira számítok). Jók a cseréi. Sakkho-n kívül nincsenek komoly sérültjei és már két komoly eltiltást is megúszott csapata (Sakkho könyöklése, Matuidi Onyazi bokájának széttörése). Szerencséjük már-már brazil szintű.:-)Pogba.jpg

Bár a világbajnokság előtt a németek győzelmére fogadtam volna, most azt kell mondanom: a vébé egyik legnézhetetlenebb első félidejét produkálták Algéria ellen és utána is csak azért nyertek, mert ellenfelük a hosszabbításra elfáradt. A franciák négyből három meccsükön gólt sem kaptak és Paul Pogba személyében éppen reinkarnálódik Patrick Vieira, az ezredforduló legnagyobb formátumú „box to box” középpályása.

Verdikt: franciák 2-1 esetleg hosszabbításban.

 

 

 

Brazília – Kolumbia

Végre egy csapat, amelyik játssza a focit!!

 

Na nem Brazíliára gondoltam. Ők éppen pszichiáteri segítséget kapnak, hogy egyáltalán „játszani” tudjanak és kevesebbet sírjanak. Fura, hogy vagy huszonöt éve mindegyik játékos csapatot „ázsiai, afrikai, stb braziloknak” neveztek, a rakkolósokat, meg „németeknek”. Az idők változtak, de az AKKORI leírások szerint a jelenlegi selecao-t leginkább „dél-amerikai németeknek” hívnám. :-) Focijuk nem érdemel komolyabb elismerést. Ráadásul eddig tévedtek a bírók a javukra és Chile ellen két kapufánál is csak hatalmas szerencse mentette meg őket. A játékosok az óriási nyomás miatt állandó érzelmi kitörésekkel reagálnak, miközben a középpálya továbbra sem létezik. Ki képes felnőni Neymar mellé és végre jól játszani?

james vs neymar.jpgVelük szemben Kolumbia „a dél-amerikai brazilok” cím jogos viselője. Kolumbia nem csak nevekből összeállított, hanem a jelenlegi legjobban működő csapat. Szép sallangmentes játékkal vernek mindenkit, van igazi sztárjuk, jó játékosaik, gólszerzőik. Élmény nézni őket. A nagy kérdés ezen a meccsen az lesz, miként képesek tudásukat érvényesíteni a brazilok ellen, vagy utóbbiak lehúzzák őket a saját küzdős-szenvedős szintjükre? Sajnálnám. És nem is biztos, hogy Kolumbia ezt túlélné. Az eddig látottak alapján megérdemelnék a világbajnoki címet, de mi lesz, ha úgy járnak, mint 82-ben azok a csodálatos brazilok! :-)

Külön csavar a történetben: lehet a Rodriguez – Neymar összecsapás a Messi – C. Ronaldo korszak utáni szuperkettős első nagy találkozása???????

Verdikt: 3-1 Kolumbia.

A bejegyzés trackback címe:

https://takacskrisztianir.blog.hu/api/trackback/id/tr306471771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása