NYOLCADDÖNTŐ TIPPEK: (KEDD)

2014.07.01. 09:35

 

Tippelés szempontjából a legnehezebb naphoz érkeztem: bármelyik meccsen lehet meglepetés.

 

Argentína – Svájc

Messi.jpg

 

Érdekes lesz, ez lehet A Banánhéj. Messi (és a remek di Maria) mögött sem a védelem, sem a középpálya nem működik, ami nem zárja ki, hogy világbajnokok legyenek, még ha szerintem ehhez komplettebb csapat is kell. Ha Svájc nem az Arsenalban könnyűnek találtatott Senderos, Djourou kettőst szerepelteti a védelem közepén, hanem Schaert, akkor az előttük játszó Behrami, Inler duóval együtt jelentősen leszűkíthetik Messi területét. Ez nem lesz könnyű, mert egyikük sem klasszikus védekező középpályás. Ő (Mascherano) az argentinoknál próbálja majd megakadályozni a Drmic/Shaquiri együttműködést, ami remekül működött a gyenge Honduras ellen. Az eddigiek alapján a svájciak képességeit lehetetlen felbecsülni. Ráadásul, legutóbbi meccsük Manausban volt és a "dzsungelharcból" mindegyik válogatott nagyon fáradtan távozott és gyengén játszott a következőn. Argentína erősebb és a fiatal svájci csapatnál lehet nagy formaingadozás, minden elképzelhető.

Verdikt: 2-1 Argentína javára, de nem lennék meglepve Svájc győzelménél, akár büntetőkkel.

 

Belgium – Egyesült Államok

Klinsmann happy.jpgHa papíron megnézzük a kezdőket, hatalmas a belgák fölénye, ám Klinsmann csapata régóta játszik együtt, halálcsoportból jutott tovább (mindig előny!) és a kapitány is tud egyet s mást a világbajnoki fociról és a tengerészgyalogos kiképzésről. :-) Ne tévesszen meg senkit, hogy az amerikaiak milyen gyengék voltak a németek ellen, előtte Manausban játszottak.

A belgák nem játszanak jól, a nagy nevek (Lukaku, Hazard, Witsel, Dembele) eddig nem sokat tettek le az asztalra. Vajon végre összeáll a játékuk? A védelmükkel vannak problémák: Van den Borre kiesett, Vermaelen sérült, Kompany játéka 50-50 %, plusz nincs igazi szélsőhátvédjük, ami jó szélsőkkel kihasználható.

Verdikt: nyögvenyelős belga győzelem (hosszabbítás, akár büntetők).

 

Eddigi verdiktek és eredményeik:

Verdikt: hosszabbításban továbbjut Brazília, Medel és Vidal nélkül hamarabb. 2-1. Valójában: büntetőkkel Brazília.

Verdikt: kétgólos kolumbiai győzelem. 2-0 vagy 3-1. Valójában: 2-0 Kolumbia.

Verdikt: egygólos holland győzelem. 1-0, 2-1 vagy 3-2. Valójában: 2-1 Hollandia.

Verdikt: 2-0 Costa Rica. Valójában: büntetőkkel Costa Rica.

Verdikt: 3-0 vagy 3-1 a franciák javára. Valójában: 2-0 Franciaország.

Verdikt: 2-0 Németország. Valójában: 2-1 Németország hosszabbításban.

A bejegyzés trackback címe:

https://takacskrisztianir.blog.hu/api/trackback/id/tr646463219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása