Hollandia – Mexikó

Nem egyszerű. Nagy taktikai csata várható. Mexikó letámadja majd a három holland középhátvédet, hátha hibáznak. Miközben az ő játékukat 3 középső védőjük és a két szélső-hátvéd (wingback) között szervezi a rutinos Rafa Marquez. A csapatban mindenki tudja a helyét, feladatát.

A hollandok védekezése hagy kívánnivalót maga után, pedig ugyanabban a rendszerben játszanak, mint Mexikó. A támadók közti különbség döntő, vagyis Robben és van Persie hozza a meccset.

Verdikt: egygólos holland győzelem. 1-0, 2-1 vagy 3-2

 

Costa Rica – Görögország

Féltem az új kedvencemet a negatív kontrafocit játszó görögök ellen (hacsak azok nem hoznak falovat), de érzésem szerint nem ez lesz az a meccs, ahol elbuknak. Egyszerűen jók a közép amerikaiak (Mexikó és a fociilag ide tartozó USA is!). Csapataik hagyományosan jól bánnak a labdával, de Costa Rica nagyon szervezett és küzdeni is tud. Legyőzik a görög kontrajátékot.

Verdikt: 2-0 Costa Rica

A bejegyzés trackback címe:

https://takacskrisztianir.blog.hu/api/trackback/id/tr86438451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

drbarta · http://borrajongo.blog.hu 2014.06.30. 17:56:43

A Holland-Mexikóit egész jó eltaláltad. :) Az öt éves fiam volt a vicces. Visszaérkezve a nagyszüleitől, ahol addig a meccset nézte,kb. az ominózus mérkőzés 85. percében újságolta nekem, hogy ő bizony a hollandoknak drukkol. Kérdeztem tőle szánakozva, hogy ő mindig a gyengébb csapatnak szurkol? (előző nap Chilének drukkolt a Brazilok ellenében) Mire kijelentette, hogy nem apa, ő az erősebb csapatnak szurkol. Hát, igaza lett...:)

Takács Kr. · http://takacskrisztianir.blog.hu 2014.07.01. 08:07:16

@drbarta: köszönöm. asszem eddig a Kolumbia - Uruguay 2-0 a csúcs, különösen a tegnapiak fényében. de majd ma jönnek a meglepetések.:-)

a fiad egyébként tényleg az erősebbeknek drukkol, mert Chile jobb volt, mint Brazília.:-) azóta kinek szorít?

(nálunk az egész család értetlenkedett, amikor a 78-as döntőben azoknak az argentinoknak drukkoltam, aki meccsét elcsalták a magyarok ellen és budáztak Peruval.)
süti beállítások módosítása