Egy kis játék.

Egerben élő kedves ismerősöm szerint nagyszerű lenne a Knézich Károly utcai Minaret és környéke, ha úgy nézne ki, mint egy mediterrán városka egyik szép tere. Egységes homlokzatokkal, szép kövezettel, éttermekkel, üzletekkel és persze autók nélkül.

Gyorsan egymás mellé tettem négy kép-párt a dél-tiroli Caldaro/Kaltern városkával. A különbség óriási lenne, el tudják képzelni?

11Minaret tér.jpg

12Caldaro főtér.jpg 

22Minaret tér oldalról.jpg

23Caldaro kút.jpg

 

33Minaret kisutca.jpg

 34Caldaro utca.jpg

 

44Minaretönkormányzatos.jpg

45önkormányzat jobb.jpg

 

Hiszek a turizmusban. Magyarországra évről-évre kevesebb működőtőke érkezik. Lassan csak úgy tudunk külföldi pénzt behozni, ha a szép helyeinket felújítjuk és óriási energiát fektetünk a szolgáltatások minőségi javításába, hogy a kül- és belföldi turisták SZERESSENEK jönni. A szándék régóta megvan, de az állami és önkormányzati megvalósítás hiányzik, pedig sok szép városkánkra ráférne.

Ha tetszik a Minaret mediterrán hangulatban, kérem likeolja, vagy ossza meg. Ha elegen leszünk, biztosan nem csak Eger jár jól, hanem más városok is! :-)

 

takacskrisztianir.blog.hu és facebook.com/takacskrisztianir

A bejegyzés trackback címe:

https://takacskrisztianir.blog.hu/api/trackback/id/tr786831891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása