Innentől már minden meccs számít! Maximum: kétmondatos értékelés minden csapatról a végeredmények sorrendjében!

 

E-csoport:

benzema gólöröm.jpgFranciaország: élvezet nézni, pedig az utolsó meccsükön Deschamps kísérletezett a játékosokkal és a szerkezettel – megtehette, hiszen kevés más válogatott mondhatja el, hogy minden csapatrésze rendben van. Minden második vébé megy jól nekik (1998, 2006), hogy ez így lesz-e az idén a németek ellen derülhet ki.

Svájc: üdítően szervezettek, fiatalosak és képesek nagyon szétesni (franciák ellen), a vébé után nyugdíjba vonuló Hitzfelddel a kispadon, aki képes volt kiváló klubedzőből jó szövetségi kapitánnyá válni. A legutóbbi játékukkal megfoghatják az argentinokat.

Ecuador: kicsit sem tudták feledtetni a tragikusan elhunyt Christian Benitezt. Ellenkező okok miatt, de a Valenciákon kívül nem emlékszem más játékosukra.

Honduras: a nihil. Cseppet sem fognak hiányozni.

 

F-csoport:

Argentína: = Messina, nélküle a csoportból nem jutottak volna tovább (remek támadóik ellenére)! Kíváncsi leszek: mennyire segítik majd őket a bírók és egy rendes csapat ellen mire mennek védelem és középpálya nélkül?

Nigéria: Dzeko 0-0-nál meg nem adott szabályos góljának köszönheti továbbjutását. Nem véletlenül nyerték meg a tavalyi Afrika-kupát, a földrész legszervezettebb csapata.

Bosznia-Hercegovina: a szívem csücske sajnos újdonsült résztvevőtől nem egészen váratlanul, két legnehezebb meccsén naiv volt. Messina ellen féltek, Nigéria ellen sokkolta őket meg nem adott góljuk, pedig simán továbbjuthattak volna.

Irán: jó védekezés, szervezettség, más semmi: ez elég volt az Ázsia-kupa legutóbbi megnyeréséhez, ám itt már nem.

 

G-csoport:

Németország: fantasztikus támadóik ellenére, Müller az ő Messi-jük. Bár a Ghána elleni meccsbe belealudtak, a látottak alapján róluk tudom leginkább elhinni, hogy megnyerik a vébét.

Egyesült Államok: nem ismerik a „kölcsön kenyér visszajár” mondást; lefordítva: ha azon a meccsen, amin nem voltál jobb, az utolsó percekben nyersz (Ghána), elvárhatod, hogy egy rosszabb ellenféltől az utolsó percben kapsz gólt (Portugália). Elég erősek-e, reszkethet-e Belgium?

Portugália: rutinos csapat, amely a második meccs utolsó percében érkezett meg a vébére! Csak magukat hibáztathatják, a zselével félig bebalzsamozott modell-zseni sem tudta őket megmenteni!!

Ghána: pontosan 3 millió ($) oka van, hogy Ghána először nem jutott tovább vébécsoportjából, még akkor is, ha a korábbi csapataik jobbak voltak. Jóllakottan nem jön az eredmény, főleg ha a két legnevesebb játékost (nyilvánvalóan a pénzharcban játszott szerepük miatt!) elküldik!

 

H-csoport:

Belgium: a fekete ló mindig hozta az eredményeket és bármikor képesek találni egy újabb tehetséget, aki megnyeri az aktuális meccset, vagyis elég mély a játékoskeret. Vajon nehezebben jutnak túl a nagyon szervezett USA ellen, mint utána az argentinokon?

Capello reklamál a kiesés után.jpgAlgéria: nagy öröm kombinatív játékukat nézni. Az egyetlen afrikai csapat, amelyiknél nincs hiányérzetem – főleg, mert számukra itt a csúcs, a németek ellen kiesnek.

Oroszország: vajon véletlen, hogy Capello az angolok után az oroszok támadó szellemű, kreatív csapatát is tönkretette?? Íme egy klubedző, akiből rossz szövetségi kapitány lett, ám a bűne nagyobb ennél: kifejezetten unalmas csapatokat épített!

Dél-Korea: a legjobb játékosuk a kispadon ült, ő a szövetségi kapitány: Ho Myung Bo.:-)

 

(folytatás holnap a nyolcaddöntős tippekkel)

A bejegyzés trackback címe:

https://takacskrisztianir.blog.hu/api/trackback/id/tr196433923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása