Receptek: varázskrém I.

2014.08.11. 16:54

 

Mottó: ha eszünk, ne szenvedjünk!

 

Fitaki sajtkrém

 

Már az új évezredben találtam rá az alap paradicsomsalátára. Ecet nélkül, reszelt fehér sajttal. Előétel volt ő, én meg fiatal, meg is ettem egy medvével töltött biciklit utána. Már tudom, hiba volt, inkább belőle kellett volna dupláznom. Fenséges harmónia rejtőzött benne. Lehetett rá építeni.

 

Gasztronómiai kalandozásaim kezdetének első komoly akadálya volt ő, meg kellett találnom hozzá a megfelelő sajtot! A kutatás első hét (7!) éve a mindig ugyanolyan kecskeízű feták csapdájáról szólt, majd rátaláltam az igazira, a Fitakira. Kecskementes és krémes. Szerelem volt első evésre!A főszereplő (640x360).jpg

 

Sokszor készítettem el egyik kedvenc krémemet a kóstolók nagy örömére. Ideje, hogy a nemzetközi siker útjára lépjen. :-)

 

Hozzávalók:

  • 1 nagy Fitaki sajt;

  • mérettől függően 5-7 JÓÍZŰ paradicsom (nem a szupermarketpiros=NARANCSSÁRGA!);

  • tetszőleges nem túl markáns ízű zöldségek: paprika, karalábé, retek, stb;

  • tetszőleges zöldek: saláta, jégsaláta, ruccola, madársaláta, petrezselyem, stb...

  • tetszőleges zöldfűszerek (mértékkel!): bazsalikom, zsálya, oregano, kakukkfű, stb...

  • bors;

  •  snidling (metélőhagyma);
  • olajban eltett sós szárított paradicsom;

  • tökmagolaj (vagy tiszta és nem keserű olivaolaj, de jó a szárpari olaja is);az ígéret (640x402).jpg

 

Elkészítése:

  1. kimentjük a sajtot a dobozából a levével együtt – jól jön hozzá;

  2. felkockázzuk a paradicsomot – hozzáöntjük a levével együtt, mert az kell;

  3. felvágjuk a zöldeket – sokkal szeretem, tehát nem pestót akarok turmixolni késsel, EZÉRT normális, észrevehető darabokra vágom őket (ez esetben a ruccolát és a petrezselymet);

  4. Megborsozom – MINDIG frissen őrölt borssal, nem porral;

  5. Felszeletelem és hozzáteszem a szárított paradicsomot;

  6. Figyelem: TILOS SÓT HOZZÁADNI, elég sósak az összetevők magukban!

  7. Az egészet összemixelem egy villával.a megvalósítás 2 (640x360).jpg

És itt megállok.

 

Aki magyarkodni akar, annak ebben a pillanatban egy gyönyörű piros-fehér-zöld kréme lesz. Ez minden olyan esetben nagyszerű, amikor a művészi összhatást pontszámokkal jutalmazzák. Magas értékek születnek majd, ígérem. :-)

 

Én viszont nem magyarkodom és:

  1. hozzáöntöm a tökmagolajat!csodás kevercse a jóknak (640x360).jpg

 

Mert:

  • zöldesbarna színe természetesebb;

  • jóízű, és jó a prosztatának és ennek fontosságát már itt is érintettem; :-)

  • az alábbi képen elrejtettem egy 2013-as Umathum Szürkebarátot és még meg kell találnom; :-)

  • minek magyarkodnék, amikor a paradicsom spanyol, a sajt német, a zöldek Dél-Tirolból származnak, a szárpari olasz, a tökmagolaj és a bors meg osztrák;

  • már alig várom, hogy befejezzem az írást és megkóstolhassam! :-)a jutalom (640x360).jpg

 

Szia, jó étvágyat!

 

PS: fogyasztható péksüteménnyel, pirítóssal és magában is. Könnyű fehér bor és rozé mellé is jó. :-)

 

PS2: Ne felejtsem el: megnézem egyik kedvenc filmemet az Inside Man-t is (Clive Owen, Denzel Washington, Jodie Foster, Chwietel Ejiofor, Christopher Plummer, Willem Dafoe), csak hogy minden érzékszervem kellő ingert kapjon. :-D

 

 

 

takacskrisztianir.blog.hu; facebook.com/takacskrisztianir

A bejegyzés trackback címe:

https://takacskrisztianir.blog.hu/api/trackback/id/tr56593509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.