HETEN AZ ASZTALNÁL VII.

2015.03.13. 23:09

2001. március. Születésnap VII. - A páva

 

Ez a nő egy páva! – gondolta Erikáról Csumbi. – Eszes páva, de akkor is csak egy páva, aki saját szépségében tetszeleg. Senki sem lehet igazi csajozóművész, ha nem tud a nőkkel hosszabban és felületesen csacsogni. Csumbi ismerte a különböző horoszkópok világát. Gyakorlati hasznukat csak abban látta, hogy bőséges témát adott, amit bárhol és bármikor bevethetett.

 

A maja horoszkóp páválya születésileg is passzolt Erikához. Európai szemmel a páva, egy szép, színes, félvad, a farktollát „csóváló” madár. Ám a maják sokkal többre tartották: erős, magabiztos, védelmező állatnak. Szerintük a jegy szülöttei szociálisan érzékenyek és képesek biztonságot nyújtani az elesetteknek is. Őszinték, kitartóak, nyíltak, sajátos öniróniával, humorral. Eredeti, barátságos, a társaság közepére törekvő figurák, akik eléggé kreatívak és kiváló versenyző-típusok. Illett Erikához. Meztelen szakítása valóban elég kreatív volt.

 

pava1.jpg

 

Ám nemcsak a páva, a méhkirálynő szerep is illik hozzá. Mindig lesznek körülötte pasik, mindig próbálgatnák rajta az erejüket és valószínűleg egy sem lesz, aki uralni tudná, maximum átmenetileg. A kérdés az: megéri-e ezért az átmeneti időszakért??? – töprengett Csumbi.

 

Mint a legtöbb nőcsábász, Csumbi is irtózott az erős nőktől. Mindig bonyodalommal jártak, nehézkes volt a meghódításuk és ha megtetszett nekik, rögtön elkezdték kicsinyes játékukat, a „szárnyvagdosást”. Korlátozni kezdték, igyekeztek magukhoz szoktatni és az életét irányítani. Csumbi gyűlölte ezt az állandó kontrollt. Ha valaki mellett megmarad, annak biztosan el kell fogadnia szabadságvágyát. Cserébe ő is lemond a kis kalandjairól. De vajon lesz-e ilyesvalaki?

 

Másrészt nem tudott mit kezdeni a nem-elnyomható, nem-leigázható nőkkel, akik annyira természetesen erősek voltak, mintha nem lett volna (több) gyenge pontjuk. Az ő adottsága ez(ek) villámgyors megtalálása és kihasználása volt – ösztönének, széleskörű tapasztalatának és repertoirjának köszönhetően. A sikerhez egyvalamire volt szüksége: sohasem szeretett bele a nőkbe. Mindent higgadtan elemzett. Akár egy nagy teljesítményű számítógép, kockázatelemzést végzett. Sikeres volt, módszere nem szorult felülvizsgálatra. Csumbi szerette a szexet, így könnyen és sokszor elérte célját. Még a romantikát is megtervezte. Ide, ekkor, ilyen piknikkosárral. Romantikusoknak ilyesmire van szükségük a megdöntés előtt? Sebaj, jöhet. Szó szerint vette a régi mondást: a világ összes nőjét úgysem dughatod meg, de azért törekedj rá! Pontosan ezt tette. Számára minden nő meghódítható volt, így vagy úgy.

 

Ám legnagyobb előnye egyben legnagyobb hátránya is volt. Senkiben sem bízott és sosem szeretett bele a nőkbe. Félt a kontroll elvesztésétől. A szerelem pedig csak erről szól. Kiszolgáltatod és teljesen feladod magad valaki kedvéért. Ha jól választottál partnert, valameddig működhet. Csumbi azonban sosem mert igazán szerelmes lenni. Gondolkodása a cölibátusi fogadalmat tett középkori szerzetesékére volt jellemző: a szerelmet betegségnek tartotta. Voltak lányok, akikkel jobban érezte magát, de még sosem volt olyan, aki előbb-utóbb ne akart volna túl közel férkőzni hozzá. Ez pedig mindig a döntések és a függetlensége feladását jelentette. Ha ez minden igyekezete ellenére többször is előfordult, szakított. Hűséges típus sosem volt, semmiféle ígéretet nem tett erre vonatkozólag, inkább csak mondogatta, hogy igyekszik. Sokat ígért, keveset adott. Ha nem a szexet, hanem a hatalmat szerette volna, kiváló politikus lehetett volna.

 

Függetlenségével és nyugalmával (vagy inkább hideg érzéketlenségével??) mégis hódított, mert a nők hinni akartak neki. S mire a legtöbb áldozata felismerte tévedését, ő már túl volt a kötelező három meneten, addigra már a legtöbbjüket unta is. Akiket meg nem, azoknál vigyázott, hogy ne szeressen beléjük. Gépszerűen működött. Hiába no, ha valakit egy kockázatelemző szoftver vezérel...

 

Persze nézhetjük pozitívan is: Csumbi tudta a korlátait és elég erős volt, hogy ne lépjen ki közülük. Nem kereste a bajt, nem ment helybe a lószerszámért – ahogy a közönséges, ám nagyon találó mondás tartja.

 

30 éves korára három hiba volt a rendszerébe kódolva. Alapvetően magányos volt, de ezt még lehetett kezelni vagy megszokni. Ám a sok randevú és nem elmélyített kapcsolat egy idő után az unalmat hozta el, hiszen érzelmileg sosem engedte el magát. A személyek és a helyszínek változtak, de a történet mindig ugyanaz maradt: meghódít, járni kezd, megkúr, lepattint. Harmadrészt olyannyira bejött a csajozóművészete, hogy tényleg elhitte magáról: orákulum. Tudta: tapasztalatait könyvben írja meg, amit ő csak Csumbi Csajozós Alaptörvényeinek hívott. Elegánsabb cím, mint a Csumbi Csapodárságának Csodái, ám egója mindkettőtől nőttön nőtt.

 

„Páva, akitől állandó merevedésem van. Nem értem. Korábban sosem vettem észre, hogy e társaság középpontjaként riválisom lenne, most meg már harmadszor figyel rá mindenki, miközben jobbnál jobb történetekkel ajándékozom meg őket. Egy asztaltársaság élete a figyelem felkeltéséről és megtartásáról szól és Erikát valahogy nem tudom legyőzni. Mondanám, hogy az ágyban majd, de ez a nő túl veszélyes. Majdnem olyan magas, mint én, de ezzel sincs baj, mint azt majd a könyvem harmadik kötetében, a javított kiadásban elemzem, mert fekve minden nő ugyanolyan magas. Esetleg lehetne ez a főcím? De akkor, hogy kerül bele a Csumbi?” – morfondírozott az élet legfontosabb dolgairól...

 

Erika megérezte. Spontánabb volt, semhogy valaha is eltervezzen egy kapcsolatot valakivel. Típusa sem volt és szüksége sem volt rá. Hitt is abban, hogyha nyitott marad, majd az élet hozza magával a megoldásokat, korábban is mindig ez történt. Felmerült egy probléma a férfiakkal kapcsolatban és valahogy megoldódott. Bízott az intelligenciájában, amely a megfelelő pillanatban mindig a megfelelő lépést dobta. „Csak lazán. Ez a manusz vonzó és valamiért legyőzhetetlen. Ő meg – ellenérzései ellenére – mindig is nyitott volt a férfiakra. Ki tudja, melyikük lesz majd az igazi?”

 

Az antennák, láthatatlan csápok egymásra hangolódtak, az aurák alkalmazkodni kezdtek. A meccset kiírták, de még nem kezdődött el és senki sem sejtette: félbeszakad-e a „viharos idő” miatt vagy hosszabbítás és tizenegyesek is lesznek? Utólag, sok év távlatából azt mondom: ha hangzatos hollywoodi címet kéne adnom neki, az az Egók Csatája lenne. Van olyan jó, mint a Klónok támadása és biztosan veri a Baljós árnyakat.

 

 

 

Az első rész a szereplőkkel, a második, Iván válásával, a harmadik, Zoli új, problémás barátnőjével, a negyedik a szép Vali gondolataival, az ötödik, Erika nőies bosszújával és a hatodik a csajozóművésszel.

 

 

 

 

 

 

 

takacskrisztianir.blog.hu és facebook.com/takacskrisztianir

 

A bejegyzés trackback címe:

https://takacskrisztianir.blog.hu/api/trackback/id/tr587226767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása